MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Paolo Conte – Psiche
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Paolo Conte – Psiche

Gepubliceerd op 23 november 2008 in Recensies · Views: 1.335 ·

Paolo Conte - Psiche

Paolo Conte – Psiche


De inmiddels 71 jarige Paolo Conte werd bekend als zanger, pianist en componist en vooral ook vanwege zijn met de met gravel bekleede bromstem. Zijn korrelige, holle stem voegt een speciale charme toe aan zijn treurige, soms melancholische teksten. Psiche beweegt zich in dezelfde stijl voort als zijn voorgangers: melancholieke triestheid die doet herinneren aan regenachtige Italiaanse steegjes, verloren gegane liefdes en het verlangen naar betere tijden.

Conte’s solo carrière begon in 1974 met het uitbrengen van zijn album ‘Paolo Conte’. Zijn grote doorbraak volgde met het album ‘Aquaplano’ waarop de hits ‘Max’ en ‘Gli Impermeabili’ staan. Ook scoorde Conte dankzij een reclame een hit met ‘Via Con Me’. Inmiddels is hij met zijn doorrookte stem en zijn virtuoze pianospel uitgegroeid tot een van de grootste jazzartiesten van deze tijd.

Hij schreef liedjes voor andere zangers en later ook voor zichzelf. Veel van zijn muziek wordt nog steeds in films gebruikt. Er volgde een lange reeks van studio- en livealbums die wereldwijd werden uitgebracht met groot succes. Dit is zijn nieuwste album, Psiche. Een mooi en sfeervol album.

Op zaterdag 21 maart 2009 speelt de Italiaanse zanger/pianist in de Vereeniging in Nijmegen, zondag 22 maart in MC Frits Philips in Eindhoven en dinsdag 24 maart in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor Carré start aanstaande zaterdag, de kaartverkoop voor Nijmegen en Eindhoven is reeds gestart.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *