Adverts







bol.de - einfach rund



Binnenkort & Recent | CD/DVD Tips | Recensies



Paolo Conte - Psiche

23 November 2008
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
 Loading ...


De inmiddels 71 jarige Paolo Conte werd bekend als zanger, pianist en componist en vooral ook vanwege zijn met de met gravel bekleede bromstem. Zijn korrelige, holle stem voegt een speciale charme toe aan zijn treurige, soms melancholische teksten. Psiche beweegt zich in dezelfde stijl voort als zijn voorgangers: melancholieke triestheid die doet herinneren aan regenachtige Italiaanse steegjes, verloren gegane liefdes en het verlangen naar betere tijden.

Conte's solo carrière begon in 1974 met het uitbrengen van zijn album 'Paolo Conte'. Zijn grote doorbraak volgde met het album 'Aquaplano' waarop de hits 'Max' en 'Gli Impermeabili' staan. Ook scoorde Conte dankzij een reclame een hit met 'Via Con Me'. Inmiddels is hij met zijn doorrookte stem en zijn virtuoze pianospel uitgegroeid tot een van de grootste jazzartiesten van deze tijd.

Hij schreef liedjes voor andere zangers en later ook voor zichzelf. Veel van zijn muziek wordt nog steeds in films gebruikt. Er volgde een lange reeks van studio- en livealbums die wereldwijd werden uitgebracht met groot succes. Dit is zijn nieuwste album, Psiche. Een mooi en sfeervol album.

Op zaterdag 21 maart 2009 speelt de Italiaanse zanger/pianist in de Vereeniging in Nijmegen, zondag 22 maart in MC Frits Philips in Eindhoven en dinsdag 24 maart in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor Carré start aanstaande zaterdag, de kaartverkoop voor Nijmegen en Eindhoven is reeds gestart.

Categorie: Recensies | Tags: , | Views: 255 |
Meer info: Bol.com


Reageer hier

Om te kunnen reageren moet je eerst de 5 karakters tussen 0..9 en A..F lezen en invoeren. Vervolgens klik je op verzenden.

  

Ik kan dit niet lezen. Genereer a.u.b. een