MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Kerst CD tips Al Jarreau – Christmas
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Al Jarreau – Christmas

Gepubliceerd op 23 november 2008 in Kerst CD tips · Views: 1.065 ·

Al Jarreau - Christmas

Al Jarreau – Christmas


In Amerika is er de laatste jaren een gezonde trend dat kerstalbums allang niet meer alleen bestaan uit verzamelingen vol weeïge classics. Al Jarreau, die jaren geleden beloofde een kerstcd op te nemen, heeft op ’Christmas’ een hoogst originele aanpak. De man die aanstaande vrijdag in Eindhoven een Edison voor zijn gehele oeuvre krijgt, haalt hiermee het niveau dat op zijn laatste reguliere studio-uitingen zo node werd gemist. Met zijn eigen band, producer Larry Williams en gasten als Take 6 en toetsenman Larry Goldings toont hij zich de stemkunstenaar aan wie hij alle roem te danken heeft. Voor ’Christmas’ pakte hij gewoon de classics, maar verbouwde deze zodanig dat er tegen een achtergrond van funky jazz vlijmscherp wordt gemusiceerd, maar vooral prachtig gezongen. Vrijwel alle arrangementen van Williams zijn voltreffers en de stem van Jarreau klinkt na tijden weer jong en vitaal. Belofte ingelost [telegraaf].

 
Tags: ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *