MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Mathilde Santing – Forty Nine
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Mathilde Santing – Forty Nine

Gepubliceerd op 31 augustus 2008 in Recensies · Views: 2.626 ·

Mathilde Santing - Forty Nine

Mathilde Santing – Forty Nine


Ze zat, zoals ze het zelf zo mooi zegt, muzikaal in een ’losse periode’. Voor haar nieuwe album ’Forty Nine’ ging Mathilde Santing zonder grootse voorbereiding de studio in. Ze kwam eruit met een coveralbum waarop ze bekend materiaal zeer verrassend interpreteert. Van Miles Davis tot John Mayer en van Amos Lee tot Stevie Wonder. De sound klinkt jazzy, Amerikaanse west-coast jazz, zeg maar, erg laid back en loom klinkend. Heerlijk.

Vooral ’Sweet Tears’, de enige compositie die de zangeres zelfs schreef, zou zo op een willekeurig Steely Dan-plaat kunnen staan. Maar die stijl zit haar als gegoten. De 49jarige zangeres zingt nergens geforceerd en toont zich vooral een groot fan van John Mayer, van wie ze maar liefst drie songs opnam. Persoonlijke favorieten zijn het fameuze ’All Blue’ van Miles Davis en ’Ghosts’ van de Engelse avant-gardist David Sylvian. Santing zingt de teksten vanuit haar tenen en laat horen wat voor een geweldige vocalist ze is. Het maakt van ’Forty Nine’ een echt raspaardje [telegraaf/MuziekNu.nl].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *