MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home CD/DVD Tip Eva Cassidy – Somewhere
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Eva Cassidy – Somewhere

Gepubliceerd op 26 augustus 2008 in CD/DVD Tip, Media Nieuws, Verwacht · Views: 3.138 ·

Eva Cassidy - Somewhere

Eva Cassidy – Somewhere


Eva Cassidy, een prachtig heldere mooie stem. Fields of Gold is van haar, ook al is het dat origineel niet. Pas na haar overlijden is ze wereldberoemd geworden, en ook toen pas zijn de cd’s uitgekomen. De Amerikaanse zangeres stierf op 33-jarige leeftijd aan kanker. Het platenlabel Blix Street sloot een deal met de nabestaanden om de wereld kennis te laten maken met haar coverrepertoire. Nadat BBC-radio het album Songbird (1998) oppikte, werd Eva alsnog een grote ster. Somewhere, Eva’s nieuwste, is al de vijfde cd sinds haar dood in 1996. Songbird is onze favo, hoewel Imagine en American Tune ook gerust dagen in je speler kunnen blijven zitten.
Blijkbaar is er toch weer nieuw materiaal gevonden. Wat we ervan gehoord hebben: Eva ten top, swingend, rockend en gevoelig. Veel bluesstukken en enkele folkpopliedjes, die soms opnieuw zijn ingespeeld. Erg mooi, zonder een echte uitschieter, of het moet de titelsong Somewhere of My love is like a red, red rose zijn. Hoort in je verzameling, als we zo vrij mogen zijn.


Eva Cassidy – Fields of Gold

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGwDYBWEDSc[/youtube]

Eva Cassidy – Danny Boy

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=852gverKRPo[/youtube]

Eva Cassidy – Songbird

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AFFo1pu4q7Q[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *