MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Margaretha Kleine – Drok
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Margaretha Kleine – Drok

Gepubliceerd op 8 juni 2008 in Recensies · Views: 2.519 ·

Margaretha Kleine – Drok

Margaretha Kleine – Drok


We kennen allemaal Daniel Lohues uit Groningen. Maar wie we nog maar amper kennen, en minstens even goed is, is de uit Schoonebeek afkomstige zangeres Margaretha Kleine. Zij maakt samen met gitarist/componist Jeff Zwart furore met Drentstalige liedjes. Tot dusver bracht ze met Der is niks en ’t Giet wel over twee succesvolle singles uit. Margaretha geeft blijk van veel talent. Haar debut album, Drok, is werkelijk een juweeltje, een belofte voor de toekomst. Afgelopen tijd is ze geregeld te horen geweest op Radio 2 Sandwich gepresenteerd door Jacques Klöters.

Op de site van Margaretha Kleine: “Een nieuwe recensie van Drok is te vinden op de website van het onlinemagazine muziek.nu alleen een beetje jammer dat ze denken dat collega-muzikant Lohues uit Groningen afkomstig is. ” Ai, Lohues komt natuurlijk uit Zuid-Oost Drenthe! Foutje van ons, bij deze herstelt.


Niet alleen met haar indrukwekkende stem, maar ook met haar eigen composities. Dit resulteert in veel optredens, voornamelijk in het Drentse circuit, maar ook in voorprogramma’s van bijvoorbeeld De Kast en Daniël Lohues. Ook is ze een graag geziene gast bij RTV Drenthe.

Hoewel het de eerste volwaardige cd is van de Margaretha klinkt het geheel meteen zeer volwassen en professioneel. Dat is natuurlijk mede te danken aan het zeer ervaren team dat achter haar staat. Dankzij de bonus dvd, waarop een reportage over Margaretha gemaakt door TV Drenthe staat, leren we de blonde zangeres een stukje beter kennen. Zo zien we dat ze fulltime werkt op een tankstation en dat ze niets liever doet dan veel optreden met haar band. Die liefde voor de muziek is ook goed terug te horen op de cd. Vol overgave zingt de debutante haar liedjes.

Nummers van uitzonderlijk grote klasse zijn wat ons betreft D’r is Niks en Goa Dan, maar een die er met kop en schouders daar weer boven uitsteekt is In de Varte. Waarom geen giga hit in Nederland? Ach, lekker klein, lokaal en knus houden is misschien wel beter voor de kwaliteit van haar volgende cd.

Der Is Niks

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iQNb-GsejT8[/youtube]

30 joar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xJE-93LKq8c[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *