MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Rob de Nijs – Chansons
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Rob de Nijs – Chansons

Gepubliceerd op 25 maart 2008 in Recensies · Views: 2.993 ·

Rob de Nijs  - Chansons

Rob de Nijs – Chansons


Jaren geleden waren er cd-series als Vive La France. Met allemaal hits uit de rijke Franse chansontraditie. Vaak vrolijk makende, knappe liedje. Dat gevoel roept Chansons van Rob de Nijs ook op. De zanger liet met name Jan Rot en Belinda Meuldijk bekende en onbekendere chansons vertalen in het Nederlands. Dat levert een aantal lekkere feestmelodieën op, zoals Voor één nacht (Pour un flirt van Michel Delpech), De achterdeur (Voici les clefs’ van Gérard Lenorman) en de single Wieringerwaard (Les lacs du Connemara van Michel Sardou).

Daartussen prijken introvertere chansons als De zee (La mer van Charles Trenet) en het door De Nijs al eerder opgenomen De nuttelozen van de Nacht van Jacques Brel. Een prettig album, waarop de veteraan mooier zingt dan ooit [leidschdagblad].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *