MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Daniel Lohues – Allennig II
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Daniel Lohues – Allennig II

Gepubliceerd op 15 maart 2008 in Recensies · Views: 4.821 ·

Daniel Lohues – Allennig II


Daniel Lohues, onze Groninger, ex-Skik, authentiek! Zijn nieuwste album Allennig II, de opvolger van Allennig. Dus inderdaad nog steeds alleen. Helemaal niet erg, hij maakt gewoon mooie muziek. Sommige van zijn nieuwe liedjes lijken bladzijdes uit een dagboek. Anderen zijn hoopvolle liedjes die steun kunnen geven tijdens het wachten op een nieuwe tijd.

Allennig I was de winter. Allennig II is de lente. Sfeertekeningen van zijn plattelandsjeugd wisselen zich af met bespiegelingen op het heden. Ook De Liefde – die het verschil maakt tussen wereld en planeet – wordt op die typisch Lohuesiaanse manier bezongen. De liedjes zijn opgenomen in de kleinste mogelijke bezetting. Een stem, een instrument. Basis. Daniël is een troubadour die u mee neemt op reis. Terwijl de wereld doordraait… [plato/MuziekNu.nl]

Daniel Lohues – Steeds dichterbij

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JoauqMAJqf4[/youtube]

 

2 reacties

  1. Hans

    Daniel Lohues is geen Groninger maar een Drent.
    🙂

  2. MuziekNu

    @Hans: oei, en een Groninger voor een Drent uitmaken is gewaagd, andersom trouwens ook. Gelukkig maakt hij mooie muziek. Dank voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *