Views: 1,022
(2 votes, average: 4 out of 5)
 Loading ...


Een jaar of vier geleden leek de toen pas 19-jarige Melody Gardot een prachtige toekomst voor zich te hebben. Ze maakte als zangeres een onuitwisbare indruk binnen de invloedrijke jazzscene van Philadelphia en had de platencontracten voor het uitzoeken. Tot een roekeloze automobilist haar ondersteboven reed en Melody Gardot lange tijd moest vechten voor haar leven. Een ongeluk waarvan ze nog altijd veel hinder ondervindt, maar dat gelukkig geen consequenties heeft gehad voor haar muzikaliteit.

Worisome Heart is de plaat die Melody Gardot maakte tijdens haar loodzware en lange revalidatie. Het is een plaat die garant staat voor continu kippenvel. Een plaat waarop Melody Gardot zich een uitstekend songwriter toont, maar waarop ze vooral indruk maakt met de wijze waarop ze haar bijzondere songs vertolkt. Over het algemeen bijzonder toegankelijke songs met invloeden uit de country, jazz, folk en pop. Songs die associaties oproepen met onder andere Joni Mitchell, Madeleind Peyroux, Norah Jones, Eva Cassidy en Laura Nyro; grootheden waartussen Melody Gardot zich met opvallend gemak staande weet te houden.
Melody Gardot heeft ongelooflijk moeten knokken om deze plaat te kunnen maken, maar het is het allemaal waard geweest. Een hele overtuigende en indringende plaat van een zangeres waar we hopelijk nog heel veel van gaan horen [velvet].