MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies 10cc Collected
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

10cc Collected

Gepubliceerd op 25 januari 2008 in Recensies · Views: 1.854 ·

10cc Collected

10cc Collected


10cc Collected is een drie dubbel cd met de grootste 10 cc hits zoals I’m not in Love, Dreadlock Holliday, The things we do for Love en The Wall street Shuffle. Daarnaast vind je de mooiste albumtracks op dit album en cd 3 is aangevuld met alle Godley & Creme hits en solo nummers van Graham Gouldman. 10cc compleet dus!

De Britse rockgroep 10cc werd in 1972 gevormd en bestond uit Eric Stewart, Lol Creme, Graham Gouldman en Kevin Godley. De mannen werden bekend door hun grappige teksten en innovatieve muziekstijl. In het geval van Godley en Creme ging dat innovatieve zo ver dat zij de band verlieten om hun zelf ontworpen gizmo (apparaatje voor de elektrische gitaar) verder uit te werken. Zij werden vervangen door Paul Burgess. Graham Gouldman vormde later samen met Andrew Gold de groep Wax.

Naast de hits van de jaren zeventig zijn ook de onbekendere albumstukken erg interessant. Die hebben vaak de kwaliteit en de aanpak die in het verlengde liggen van die van The Beatles. Met name de liedjes van Graham Gouldman en Eric Stewart liggen dicht bij de sound van Paul McCartney.

Los daarvan is de productionele geluidskwaliteit nog steeds geweldig, met name I’m not in love blijft een knap staaltje werk. Collected is een imponerend overzicht, inclusief het kinderlijke debuut Donna en de hits van het in 1976 uit de band gestapte andere duo Kevin Godley en Lol Creme, waaronder An Englishman in New York [Universal Music/Leidschdagblad/MuziekNu.nl].

 
Tags:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *