MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Milow – Coming of Age
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Milow – Coming of Age

Gepubliceerd op 19 januari 2008 in Media Nieuws, Recensies · Views: 3.560 ·

Milow - Coming of Age

Milow – Coming of Age


Milo is Grieks voor ‘appel’, voeg hier aan toe het Engelse ‘laag’ en je hebt Milow. Milow (Jonathan Vandenbroeck) is een Belgische singersongwriter. Hij haalde de finale van Humo’s Rock Rally 2004, een podiumplaats miste hij net. De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens Thunder Road de beste, en oordeelde dat zijn nummer You Don’t Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde. Coming of Age is de titel van zijn tweede album, dat op 1 februari uitkomt. Eind oktober 2007 kwam de eerste single van dit album uit, Dreamers and Renegades. Het klinkt erg goed. Nieuwe ontdekking, of zijn we wat laat?

Milow verraste een jaar of twee geleden met het uitstekende The Bigger Picture; die vooral bij onze Zuiderburen warm werd onthaald, maar gelukkig ook in Nederland niet onopgemerkt bleef. Een prachtig debuut met popliedjes zonder opsmuk maar vol subtiliteiten die ergens over gingen, maar ook gewoon lekker in het gehoor lagen. Popliedjes zoals die ook weer op Milow’s tweede plaat Coming Of Age te horen zijn, al kiest de Vlaamse singersongwriter dit keer voor een wat breder muzikaal palet.
Op Coming Of Age horen we ingetogen luisterliedjes, nagenoeg perfecte popliedjes en net wat rauwere rocksongs die soms naar de melancholie van Neil Young neigen, soms naar de powerpop van Weezer en Fountains Of Wayne en soms naar de bravoure van Bruce Springsteen. Popliedjes die iets te vertellen hebben en getuigen van smaak. Ook op Coming Of Age weet Milow feilloos wanneer zijn songs versiersels nodig hebben (als de prachtige stem van Nina Babet) en wanneer de stilte volstaat. Zijn bijzonder aangename stem en gevoelige voordracht doen vervolgens de rest. De tweede hele mooie plaat van één van de grootste singersongwriter talenten die België momenteel rijk is [velvet/MuziekNu.nl].

Milow – You Don’t Know

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o32x-kHGaTo[/youtube]

Milow – One Of It

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eWiPEDGovNk[/youtube]

 

Een reactie

  1. Chenque

    Goede stem, fraai liedje, maar ook weer niet heel bijzonder of zo. Heeft wel verantwoorde hitpotentie en die mooie Mexicaanse bas (is het een guitarron?) in de clip wil ik wel hebben van Milow.

    Chenque
    ‘http://chenque65.blogspot.com/’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *