MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Astrid Seriese – Wheel Of Life
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Astrid Seriese – Wheel Of Life

Gepubliceerd op 21 december 2007 in Recensies · Views: 2.953 ·

Astrid Seriese - Wheel Of Life

Astrid Seriese – Wheel Of Life


Het is weinig Nederlandse zangeressen gegeven zo’n overdonderende come-back te maken als Astrid Seriese op ‘The wheel of life’. Ze roept hier het beeld op van een gerijpte vrouw die halverwege haar leven haar ervaringen en kansen weegt. Het is een evenwichtig logboek, van begin tot eind prachtig gezongen. De cd is bovendien het meesterstuk van arrangeur Sebastiaan Koolhoven. Hij gebruikt het Metropole Orkest zo subliem dat deze plaat wel internationaal móet opvallen.

De meeste covers klinken als nieuw, of het nu om Chi Coltrane’s titelstuk of de Costello/Bacharach-combi ‘God give me strength’ gaat. Topattractie is Tom Waits’ ‘Chocolate Jesus’ dat een broeïerige uitvoering krijgt. Jammer van die ene uitglijer: een te trage cover van ‘Melting pot’ [leidschdagblad].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *