MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Colbie Caillat – Coco
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Colbie Caillat – Coco

Gepubliceerd op 22 september 2007 in Recensies · Views: 3.346 ·

Colbie Caillat - Coco

Colbie Caillat – Coco


Dat Colbie Caillat de popmuziek met de paplepel ingegoten heeft gekregen (haar vader werkte, ver voor haar geboorte, aan oa. Fleetwood Mac’s Rumours en Tusk) en haar populariteit heeft te danken aan de webcommunity MySpace wordt overal breed uitgemeten. Dat gaat helaas wat ten koste van de aandacht voor haar muziek en dat is jammer. Met Coco heeft de Californische singer-songwriter immers een zeer overtuigend debuut afgeleverd.

Een debuut dat aanvoelt als het zonnebad dat we de afgelopen zomer zo hebben moeten missen in Nederland. Coco staat vol met heerlijk in het gehoor liggende en zonder uitzondering zonnig klinkende popliedjes. Lome popliedjes die op het eerste gehoor zeer aangenaam maar niet al te opzienbarend klinken, maar bij herhaalde beluistering over flink wat groeipotentie blijken te beschikken. De instrumentatie is fraai, Caillat’s voordracht buitengewoon doeltreffend. Muziek die klinkt als de ideale mix van Sheryl Crow, Norah Jones, Stevie Nicks, Lauryn Hill en Joni Mitchell, maar net zo goed als het vrouwelijke antwoord op Jack Johnson kan worden omschreven. Zet deze plaat op en het is zomer. Probeer Colbie Caillat vervolgens maar weer eens uit de cd-speler te krijgen [velvet]. Heerlijke muziek.

Colbie Caillat – Bubbly

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2PWfB4lurT4[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *